Nieuws:

SMF - Just Installed!

Hoofdmenu

OA Britannica-link naar Avatar

Gestart door Naga, feb 24, 2023, 04:07 PM

Vorige topic - Volgende topic

Naga


Naga

#1
https://www.srisathyasai.org/pages/sai-article-by-Howard-19.html << BRON >>

'WAT IS EEN AVATAR?
Laten we eerst eens kijken wat we bedoelen met het woord 'Avatar'. In de bredere zin is het iemand gaan betekenen die vrijwillig van boven naar beneden komt.

Bhagavan onderwijst, Vedanta onderwijst en andere spirituele filosofieën leren dat we allemaal van God afstammen, in wezen zijn we allemaal één met God. Waarom kunnen we dan niet allemaal Avatars heten? Het verschil is dat we niet vrijwillig zijn gekomen, en we beseffen niet wie we zijn. We zijn noodgedwongen in incarnatie gekomen, door de voorschriften van ons eigen karma en de vereisten van onze evolutie. Wij zijn dienstplichtigen. De Avatar daarentegen is een vrijwilliger in het menselijke leger. Hij is niet door karma gekomen, maar door mededogen of prema voor het menselijk ras.

Het woord wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar de afstamming van heiligen die zelfgerealiseerd zijn, maar niet worden beschouwd als een deel van de Godheid. Maar meer in het algemeen is een Avatar een neerdaling van één aspect van de Drieënige Godheid. Veel mensen zijn van mening dat alle Avatars afkomstig zijn van het Vishnu-aspect, en tien grote Avatars van Vishnu worden geaccepteerd. De Shrimad Bhagwat zegt echter dat de afdalingen van de Heer ontelbaar zijn, en de Linga Purana stelt dat Heer Siva 28 Avatars heeft aangenomen. Of hij had tot de tijd dat het werd geschreven. Maar er is geen beperking op het aantal afdalingen van God en geen tijdslimiet.'