Nieuws:

SMF - Just Installed!

Hoofdmenu

Naga Meditatie aan de top

Gestart door Naga, mrt 15, 2023, 07:33 PM

Vorige topic - Volgende topic

Naga

Naga Meditatie zou aan de top van je dagelijkse- en spirituele lijstje behoren te staan. Zonder overdrijven kunnen we met zijn allen niet om de kracht en betekenis heen van deze nieuwe meditatie, genaamd Naga.
Zoals een vlinder eerst een rups moet zijn geweest.
Ga niet langer als een zombie door het leven: voel wat je voelt, hoor wat je hoort, zie wat je ziet,... Onderken volledig je zintuigen, hier en nu. Laat daarbij de waarnemer het waargenomene zijn!
Wat komt het allereerste nu bij je binnen en wat dan, en dan, en dan... Daarbij wordt er geen bepaalde volgorde gevolgd. Ook staat bij dat alles niet de ademhaling centraal.
Overstijg direct je denkgeest, door simpelweg je aandacht te verleggen naar de zintuigen. Je hoeft daarbij niet je geest eerst te analyseren of te veroordelen. Wat je gelooft of denkt is van geen belang bij Naga Meditatie.
Geef je slechts over aan wat je voelt, hoort, ziet, ruikt en proeft. Het maakt niet uit wat nu het allereerste bij je binnenkomt: misschien is het een kriebel in je neus of de wind in je haren of een geluid van een motor,... Laat daarbij volledig de waarnemer het waargenomene zijn. Alleen op die manier wordt de denkgeest direct overstegen!
Het is onze geest die dagelijks voor grote innerlijke onrust kan zorgen. Omdat de denkgeest zich richt op wat we niet hebben maar wel willen hebben. En zich richt op wat we hebben en niet (meer) willen hebben. Onze onvervulde verlangens zorgen regelmatig voor grote innerlijke onrust in ons leven.
Deze geest kun je direct overstijgen zonder enig gevecht. Door simpelweg de aandacht volledig te verleggen naar het lichaam, de vijf zintuigen.