Nieuws:

SMF - Just Installed!

Hoofdmenu

Masturbatie

Gestart door Rozenhart, mrt 22, 2023, 02:01 PM

Vorige topic - Volgende topic

Rozenhart

Masturberen is seks met jezelf hebben
Meestal doe je dit door jezelf te vingeren of af te trekken . Het is heel normaal om dat te doen. Sterker nog: het is hartstikke gezond! Door te masturberen leer je je lichaam kennen. Je hoeft dus niet perse klaar te komen . De gemiddelde leeftijd waarop jongens voor het eerst masturberen, is 13,5 jaar. Meisjes beginnen gemiddeld met 14,6 jaar. Als je er veel vroeger of veel later mee begint, is dat ook helemaal oké.

Lees verder: https://www.npo3.nl/spuiten-en-slikken/masturberen

Zelfbevrediging, masturbatie, de hand aan jezelf leggen. Noem het zoals je het wilt noemen, maar veel mensen doen het. Vooral mannen, blijkt uit onderzoek. Vrouwen daarentegen ervaren de beste hoogtepunten tijdens zelfbevrediging.
Lees verder: https://www.metronieuws.nl/lifestyle/relates-seks/2021/08/zelfbevrediging-mannen-vrouwen-masturbatie/

Masturberen: we doen het bijna állemaal. Misschien allemaal op andere manieren, in andere posities, met andere attributen en in andere frequentie, maar het is volkomen normaal en méga genieten. Cosmo sprak elf verschillende vrouwen over de eerste keer dat ze masturbeerden.
Lees verder: https://www.cosmopolitan.com/nl/liefde-en-sex/a153944/vrouwen-vertellen-over-hun-eerste-keer-masturberen/

Masturbatieverslaving verwijst naar overmatige of dwangmatige masturbatie. Hoewel het geen diagnosticeerbare psychische aandoening is, kan het een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks functioneren van degenen wiens seksueel gedrag uit de hand loopt.
Symptomen van masturbatieverslaving kunnen dan zijn:
Masturbatie neemt veel van je tijd in beslag
Je persoonlijke of werkleven lijdt onder masturbatie
Je verkiest masturbatie boven persoonlijke activiteiten (bijvoorbeeld naar huis gaan in plaats van op een feestje te blijven, ervoor kiezen om alleen te zijn in plaats van met een partner)
Je merkt dat je masturbeert in het openbaar of op plaatsen waar je dat liever niet doet (bijvoorbeeld een openbaar toilet)
Je masturbeert als je er geen zin in hebt of als je niet opgewonden bent
Je masturbeert om met negatieve emoties om te gaan
Je merkt dat je je schuldig of overstuur voelt tijdens of na het masturberen
Je merkt dat je er vaak aan denkt

Lees alles: https://beterkliniek.nl/masturbatie/

SPIRITUEEL?
Mindful masturberen
Lees verder: https://www.ze.nl/artikel/250645-mindful-masturberen-trend

Charles Webster Leadbeater van de theosofische beweging leerde masturbatie aan zijn leerlingen (waaronder Jiddu Krishnamurti) om de obsessie juist voor seks weg te nemen. Zodat je je meer kon concentreren op het spirituele. Hierdoor kwam CW Leadbeater in opspraak!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_Webster_Leadbeater

Gwen

Ja, mensen moeten blijkbaar aan hun trekken komen  :D

Masturbatie - wat een 'eng' woord eigenlijk - is misschien heel gewoon maar waarom niet een leuke partner zoeken? Ik vind dat - persoonlijk - veel gezonder en het herinnert je om je leven en lichaam te delen met iemand anders van wie je houdt. Tenzij je alleen maar uit bent op seks en snelle bevrediging, maar als de ander dat ook wil, is dat gelijkspel (gaat denk ik wel vervelen) want veel mensen willen toch een innige band met iemand. Masturbatie vind ik altijd iets zelfzuchtigs hebben, iets puberaals. 8)